
Υλικά
- 600 g 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 300-400 g (ιδανικά) 400 γρ. φρέσκο σπανάκι ή 300 γρ. κατεψυγμένο
- 125 g μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά
- 1 αυγό
- 40-50 g τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
Βράζουμε το σπανάκι για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Αν χρησιμοποιούμε κατεψυγμένο και ελαφρώς προμαγειρεμένο σπανάκι, τοποθετήστε το σε ζεστό νερό για 5 λεπτά.
Στραγγίζουμε καλά το σπανάκι με χαρτί κουζίνας και το ψιλοκόβουμε.
Πλένουμε καλά τα φιλέτα κοτόπουλου, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και κάνουμε στο καθένα μία μικρή τομή.
Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες και γεμίζουμε το κάθε φιλέτο με σπανάκι και μοτσαρέλα.
Σπάμε το αυγό σε ένα μπολ και το χτυπάμε. Περνάμε τα φιλέτα πρώτα από το αυγό και μετά από τη φρυγανιά. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στους 175°C (347°F) για 25 λεπτά.
Διατροφικά Οφέλη
Σπανάκι
Το σπανάκι είναι ένα λαχανικό με εξαιρετικά υψηλή θρεπτική αξία και περιέχει μεγάλες ποσότητες από τα εξής:
Καροτενοειδή: Μπορούν να μετατραπούν από τον οργανισμό σε βιταμίνη A.
Βιταμίνη C: Ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να ενισχύσει την υγεία του δέρματος και το ανοσοποιητικό σύστημα.
Βιταμίνη K1: Ένα φύλλο σπανακιού μπορεί να καλύψει πάνω από το 50% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης.
Φολικό οξύ (βιταμίνη B9): Ιδιαίτερα ωφέλιμο για τις έγκυες γυναίκες και σημαντικό για την κυτταρική λειτουργία και ανάπτυξη των ιστών.
Σίδηρος: Βασικό μέταλλο, άφθονο στο σπανάκι, απαραίτητο για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης, η οποία μεταφέρει οξυγόνο στους ιστούς του σώματος.
Ασβέστιο: Κρίσιμο για την υγεία των οστών και σημαντικό για τη σηματοδότηση του νευρικού συστήματος, της καρδιάς και των μυών.
Κοτόπουλο
Το κοτόπουλο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας και χαμηλό σε λιπαρά, ειδικά όταν πρόκειται για άπαχα κομμάτια. Πέρα από την πρωτεΐνη, προσφέρει:
Άπαχη πρωτεΐνη: Εξαιρετική πηγή αμινοξέων που χρησιμοποιεί το σώμα για τη δόμηση μυϊκής μάζας — ιδιαίτερα σημαντική καθώς μεγαλώνουμε.
Έρευνες δείχνουν ότι η αυξημένη πρόσληψη πρωτεΐνης μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της οστικής πυκνότητας, ενισχύοντας τη μυϊκή ανάπτυξη και συμβάλλοντας σε πιο υγιή οστά, μειώνοντας έτσι δυνητικά τον κίνδυνο τραυματισμών.
Τα γεύματα πλούσια σε πρωτεΐνη μπορούν να μας κάνουν να αισθανόμαστε χορτάτοι με λιγότερη ποσότητα τροφής, συμβάλλοντας στη διαχείριση του βάρους και υποστηρίζοντας την υγεία της καρδιάς.
Καλύτερη διάθεση, καθώς το κοτόπουλο περιέχει το αμινοξύ τρυπτοφάνη, το οποίο συνδέεται με αυξημένα επίπεδα σεροτονίνης (της ορμόνης της «καλής διάθεσης») στον εγκέφαλο.
Διατροφική Ανάλυση
About the author
Η Τόνια σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής της πορείας στον χώρο των πωλήσεων και του μάρκετινγκ, ως υπεύθυνη Εμπειρίας και Επικοινωνίας Καταναλωτή σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα. Στην πορεία, αποφάσισε να εξερευνήσει περισσότερο το πάθος της για τη διατροφής και την ευεξία και ακολουθώντας την καρδιά της, σπούδασε Διατροφολογία στο Πανεπιστήμιο του Greenwich στο Λονδίνο.
Για να επιτύχει μια πιο ολιστική προσέγγιση, εξειδικεύτηκε επιπλέον στο NLP (Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό), και είναι πιστοποιημένη NLP Practitioner & NLP Wellbeing Coach από τον διεθνή οργανισμό INLPTA.
Σήμερα, διατηρεί τη δική της εταιρεία, Believe in Yourself, και το προσωπικό της γραφείο στην Αθήνα, όπου εργάζεται ως Διατροφολόγος και NLP Wellness Coach.
Η Τόνια σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής της πορείας στον χώρο των πωλήσεων και του μάρκετινγκ, ως υπεύθυνη Εμπειρίας και Επικοινωνίας Καταναλωτή σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα. Στην πορεία, αποφάσισε να εξερευνήσει περισσότερο το πάθος της για τη διατροφής και την ευεξία και ακολουθώντας την καρδιά της, σπούδασε Διατροφολογία στο Πανεπιστήμιο του Greenwich στο Λονδίνο.
Για να επιτύχει μια πιο ολιστική προσέγγιση, εξειδικεύτηκε επιπλέον στο NLP (Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό), και είναι πιστοποιημένη NLP Practitioner & NLP Wellbeing Coach από τον διεθνή οργανισμό INLPTA.
Σήμερα, διατηρεί τη δική της εταιρεία, Believe in Yourself, και το προσωπικό της γραφείο στην Αθήνα, όπου εργάζεται ως Διατροφολόγος και NLP Wellness Coach.